Esillä nyt

Banneri1 Kotopaikan tuntu.jpg

KOTOPAIKAN TUNTU

Teoksia taidemuseon kokoelmista

11.2. -25.5.2019

 

KOTOPAIKAN TUNTU on Lapuan Taidemuseon lämminhenkinen kokoelmanäyttely, jonka sisällön luovat koti, perhe, kotopaikka, koulu ja työ. Kotopaikan ympäristö, erilaiset maisemat, pihanäkymät, sisäkuvat, asetelmat ja henkilökuvat muodostavat intensiivisen kokonaisuuden, joka on ajatonta, vaikkakin paikkaan sidottua. Pelkistetyn maiseman hämäryys, kuvien raikas ja pehmeä valo sekä hillitty värimaailma ja hiljaiset aiheet luovat kontrastin nykyajan kovaäänisyydelle ja kiireelle. Teokset käyvät keskenään hiljaista vuoropuhelua ja kirkkaan äänensä keskusteluun antavat Johanna Jokisen animaation keinoin liikkuviksi muokkaamat kokoelmateokset.

KOTOPAIKAN TUNTU koostuu maalauksista, grafiikasta, veistoksista, valokuvista, piirroksista ja animaatioista. Teosten aiheet elävät omaa elämäänsä ja muuttuvat kotopaikan tarinaa kuljettavaksi kieleksi. Erilaiset aihepiirit johdattelevat katsojaa näkymästä ja tilanteesta toiseen, kokonaisuudesta yksityiskohtiin ja todellisesta maisemasta mielenmaisemaan. Haikea melankolia paistattelee vähäeleisyydessä ja haastaa katsojan pohtimaan oman kotopaikkansa tuntua.

  

 

Lapuan Taidemuseo, Kulttuurikeskus Vanha Paukku, Vanhan Paukun tie 1, 62100 Lapua, p. (06) 4384 520, lapuantaidemuseo@lapua.fi.

Avoinna ma - pe 11-17, la 11-15, su suljettu