Teet Suur

Suomi ajatuksissani – Finland In My Mind – Soome minu mõtteis

10.2. - 11.4.2015

Lapuan Taidemuseossa avautui 8.2.2015 taiteilija Teet Suuren taidenäyttely. Näyttelyn nimi on Suomi ajatuksissani ja se kertoo Suomesta Teet Suuren silmin. Suur kertoo entisajan Suomen edustaneen hänelle saunaa ja sampoota, unelmia, kaipuuta ja hyvinvointia. Rautaesiripun romahdettua Suomi, Eurooppa ja muu maailma aukesivat virolaisille, mutta ajatukset entisajan Suomesta säilyivät taiteilijan sydämessä. Suomi ajatuksissani -näyttely on taiteilija Teet Suuren kunnianosoitus Suomelle, suomalaisille ja suomalaisuudelle.

Näyttely yhdistää tilainstallaation ja taiteilijalle ominaisella tekniikalla tehdyt suurikokoiset sgraffitoteokset (raaputuskuvionti).

Teet Suur on maatilalla kasvanut pohjoisvirolainen taiteilija ja Lapuan ystävyyskaupungin, Rakveren kaupungintaiteilija. Suomi ajatuksissani on hänen toinen taidenäyttelynsä Lapuan taidemuseossa.