Lapuan Taidemuseon kokoelmien kivijalkana on lapualaislähtöisen varatuomari Pauli Laurilan taidelahjoitus. Laurilan lahjoituskokoelmaan kuuluu eniten akateemikko Sam Vannin teoksia, sillä Laurilaa viehätti erityisesti abstrakti taide. Vanni kuuluu abstraktin taiteemme tunnetuimpiin tekijöihin ja oli 1950-luvulta alkaen ensimmäisiä ei-esittävän ilmaisutavan edustajia Suomessa. Kompositio-näyttely on kooste taidemuseon eri kokoelmien abstrakteista teoksista. Ne muodostavat yhdessä kokonaisuuden, jossa vaihtelevat sujuvasti ehjät väripinnat, kulmikkaat ja pehmeät muodot, täplät, tasot, särmät, vapaamuotoiset värimassat, suorat viivat ja kiemurtelevat viivarykelmät.