Hyäryllistä (hyaryllista.jpg)

Hyäryllistä

Jouko Korkeasaari – Sari Koski-Vähälä – Heli Kurunsaari

Kiertokulkuja 29.9.2015 – 23.1.2016

Taiteilijaryhmä Hyäryllisen näyttely Kiertokulkuja on kokonaistaideteos, joka muodostuu ryhmän yhteisteoksista sekä jokaisen taiteilijan omista yhteistä teemaa käsittelevistä teoksista. Huipputeknologian ja virtuaalisuuden aikakaudella myös havaitsemisen ja ymmärtämisen tavat ovat muutoksen kourissa. Teknologiakeskeisyyden vaikutukset ulottuvat kulttuurin ja yhteiskunnan ohella yksilön arjen kokemuksiin.

Kiertokulkuja -näyttely on elämän kaiken kattavan kiertokulun tiedostamisesta nousevaa nöyryyttä ja voimaa. Kaiken olevaisen väliaikaisuus, toiseksi muuttuminen ja katoaminen ovat näyttelyn keskeisiä teemoja. Taiteilijaryhmän työskentely ammentaa käden ja käsitteellisyyden yhteydestä, tutkii olemista ja ajattelua kehollisen kokemuksen kautta. Käsillä tekemisen taito yhdistyy sattuman ja yllätysten viljelyyn ja niiden kautta uuden löytymiseen. Näyttelyn teokset ovat tekniikoiltaan ja materiaaleiltaan monimuotoisia kuten kolmiulotteisia asetelmia, puupiirroksia, veistoksia ja installaatioita.

Jouko Korkeasaari (s. 1971 Kajaani) työskentelee maalauksen, kuvanveiston ja installaation parissa. Hän tutkii eri tyylilajien rajoja kuvataiteen keinoin. Sari Koski-Vähälä (s. 1968 Kokkola) käyttää kolmiulotteisissa asetelmissaan arjen ylijäämää, poisheitettäväksi tarkoitettua materiaalia. Hän on kiinnostunut toiminnan ja ajattelun suhteesta taiteessa. Heli Kurunsaari (s. 1971 Lapua) työskentelee puupiirrostekniikalla. Hän pohtii työssään erityisesti ihmisyyttä ja ihmisen kuulumista ympäristöönsä ja historiaansa.

Näyttelyä ovat tukeneet Taiteen edistämiskeskus / kuvataidetoimikunta, Taiteen edistämiskeskus / Uusimaa ja Suomen kulttuurirahaston Uudenmaan taidetoimikunta.