Kukolla kuuhun ja muita tarinoita on kokoelmanäyttely, joka on osa Lapuan Taidemuseon 10-v. juhlavuotta.

Haluamme juhlistaa syntymäpäiviämme kouluyhteistyöllä, joka on ollut meidän yleisötyön kivijalka kaikki nämä vuodet. Näyttely rakentuu kokoelmateoksista, joita Lapuan Keskuskoulun 6 C-luokan oppilaat ja taidemuseo ovat yhdessä näyttelyä varten valinneet.

Teoksista muodostuu erilaisia kokonaisuuksia, joihin koululaiset ovat kirjoittaneet tarinoita, runoja ja muistelmia. Lisäksi teosten yhteyteen on liitetty lyhyitä kertomuksia taiteilijoista. Tekstejä on laitettu näyttelyssä QR-koodin taakse luettavaksi mobiililaitteella, vain osa teksteistä on esillä pieninä kyltteinä. Oppilaiden kanssa on myös laadittu erilaisia tehtäviä iloksi ja virikkeeksi näyttelykävijöille. Näistä tehtävistä on valmistettu Kokoelmatehtäviä – vihkonen, joka on myynnissä museokaupassa.

Näyttelyn valmistaminen on ollut huikea matka, jota näyttelyn nimiteos Kukolla kuuhun ja muita tarinoita myös kuvaa. Olemme rohkeasti hypänneet Kukon selkään ja kurkottaneet kohti taiteen avaruutta. Ja sille matkalle haluamme nyt haastaa myös kaikki näyttelykävijät. Matka kuuhun on yllättävän lyhyt kun matkaseurana on mielikuvitus. On monta erilaista tapaa katsoa, kokea ja lähestyä taidetta. On monta oikeaa, mutta ei yhtään väärää vastausta.

Näyttelyn valmisteluun ovat osallistuneet Keskuskoulun 6 C-luokan oppilaat Eveliina Hahne, Aada Hahtokari, Niklas Hänninen, Sofia Ilmén, Waltteri Karlsberg, Iida Koskenranta, Natalie Kyyrönen, Siiri Lahdensuo, Veeti Lahdensuo, Hilda-Maria Lehto, Taija Muilu, Lauri Patteri, Ioana Prisada, Sara Riihimäki, Toni Rinta-aho, Kajetan Szlapa, Elli Thil sekä opettajat Anu Rantala ja Marko Takamäki.

Lapuan Taidemuseo, Kulttuurikeskus Vanha Paukku, Vanhan Paukun tie 1, 62100 Lapua, p. (06) 4384 520, lapuantaidemuseo@lapua.fi.

Avoinna ma - pe 11-17, la 11-15, su suljettu