Teemu Mäki

Taiteen moniottelija
26.9.2007 - 5.1.2008

Lapuan Taidemuseon neljäs näyttely esittelee Teemu Mäen teoksia. Näyttely on hänen neljäskymmenesensimmäinen yksityisnäyttelynsä ja Lapuallakin jo toinen – ensimmäisen hän piti lukiolaisena Lapuan Taidekellarissa v.1984.

Teemu Mäki on uuttera ja monipuolinen taiteilija. Hän tekee maalauksia, piirustuksia, grafiikkaa, veistoksia, valokuvia, videoita, installaatioita, performansseja, runoja, esseitä ja näyttelijän- ja ohjaajantyötä teatterissa. Yksityisnäyttelyjensä lisäksi hän on muun muassa osallistunut 134 yhteisnäyttelyyn, väitellyt taiteen tohtoriksi, näytellyt ja ohjannut teatterissa sekä kirjoittanut paljon.

Lapuan Taidemuseossa Teemu Mäeltä on esillä isokokoisia öljyväri- ja akryylimaalauksia, akvarellimuotokuvia, grafiikkaa, tussipiirros Taakka, valkokuvia sarjoista Miten olla nainen? ja Miehen anatomiaa.

Näyttelyssä on mukana myös kollektiivimaalaus Jumala tekee sateenkaaren, joka on maalattu nuorten maalaustyöpajassa Nykytaiteen Museo Kiasmassa Helsingissä. Ohjaus: Teemu Mäki. Työryhmä: Hanna Aav, Susanna Alanne, Anu Auvinen, Katja Bohm, Elise Hujanen, Juuli Jyrkänkoski, Sikri Lehko, Teemu Mäki, Saija Sipilä, Oona Suikkanen ja Lotta Maija Vilajoki.

Runovideo Kuolevainen (52 minuuttia) on myös valmistunut nuorten kanssa kesätyöprojektina. Ohjaus: Aune Kallinen ja Teemu Mäki. Työryhmä: Saana Ahlfors, Nelli Ahlroth, Onni Hämäläinen, Inka Mellais, Päivi Raninen, Eevi Helinä Savolainen, Tuuli Teelahti ja Eeva Virtanen. Perustuu Väinö Kirstinän, Teemu Mannisen, Pentti Saarikosken ja Teemu Mäen runoihin.

Lue Teemusta lisää hänen omilta sivuiltaan.