Väri muodon haastajana

Elina Försti - maalauksia

Kari Ovaska - veistoksia

7.6. - 6.9.2009

Lapuan Taidemuseon kolmas kesänäyttely yhdistää rohkeasti taidemaalari Elina Förstin maalauksia ja kuvanveistäjä Kari Ovaskan veistoksia. Förstin värikkäät latomaalaukset haastavat Ovaskan rehevät naisfiguurit mielenkiintoiseen dialogiin. Veistosten hiljainen nostalgia käy kamppailuun maalauksissa tapahtuvan tutun aiheen raikkaan muutoksen kanssa. Pohjanmaan avarat peltolakeudet yllään korkea taivas toimivat näyttämönä keskustelulle perinteisen pohjalaisen maaseutuympäristön muutoksista ja jatkuvan muutoksen mukanaan tuomista vaatimuksista vaikeuksineen ja mahdollisuuksineen.