Sari Kalliokoski

Mitä tapahtuu silloin kun ei tapahdu mitään

Kollaaseja maalausten, piirrosten
ja veistosten muodossa
23.9.-29.11.2009

Lapuan Taidemuseon kolmas nuoren taiteilijan näyttely on Sari Kalliokosken (s.1981). Lapuan Lakaluomalta kotoisin oleva kuvataiteilija asuu ja työskentelee tällä hetkellä Lopella Kormun kartanon pehtoorintalossa. Kalliokoski on valmistunut kuvataiteilijaksi Lahdesta vuonna 2008. Hän on osallistunut useisiin ryhmä- ja yksityisnäyttelyihin Suomessa ja ulkomailla mm. Lapuan ystävyyskaupungeissa vuodesta 2000 alkaen.

Kalliokoski tekee kuvia monipuolisesti. Hän piirtää, maalaa ja veistää. Öljyvärimaalauksiin hän käyttää myös muita materiaaleja mm. muovihelmiä, pitsiä, kimalletta, kaurahiutaleita, paperia ja kangasta. Veistoksissa hänelle mieluisin materiaali on tällä hetkellä kangas liitettynä muihin materiaaleihin.

Kalliokoski on kuvannut teoksissaan arkipäiväisten ja itsestään selvien asioiden kautta ihmistä, ihmisten välisiä suhteita ja heitä ympäröivää maailmaa. Hän kuvaa asioita, jotka ovat olemassa, vaikka niitä ei huomata tai ajatella. Hän haluaa kiinnittää huomiomme elämän pieniin hetkiin ja pohjimmaisena hänen teoksissaan on aina jokin tunne. Teosten aiheita ovat esimerkiksi naapurikateus, onnistumisen ilo, turvattomuuden tunne sekä pelko tulevaa ja mennyttä kohtaan. Kalliokoski on huomannut ihmisten elävän arkeaan kyllästyneenä, tavallaan tottuneena siihen ja vähättelevän sitä, vaikka arjella on yhtä tärkeä merkitys elämässä kuin suurilla muutoksilla. Kaikki huomaavat, kun jotain suurta tapahtuu, mutta Kalliokoski haluaa kiinnittää huomiota myös siihen, mitä tapahtuu silloin, kun "ei tapahdu mitään".

Kirsi-Maria Tuomisto
museolehtori