Planet Alsen....be touched

Valokuvaaja Setus Studt, Itzehoe, Saksa
24.3. - 23.5.2010

Pohjoissaksalaisen valokuvataiteilija Setus Studtin (synt. 1954) näyttely koostuu erikokoisista valokuvista, jotka dokumentoivat entisen sementtitehtaan rappeutumisen mielenkiintoisina yksityiskohtina.

Kun tehdas vuonna 1983 lakkautettiin, Setus halusi nähdä lapsuutensa hirviön sisään – ja ihastui. Näin Alsenin tehdasalueesta, jota Setus lapsena pelkäsi ja inhosi, tuli hänen elämäntyönsä. Setus on valokuvannut Alsenin hylättyä betonitehdasta 20 vuoden ajan ja kuvamateriaalia on kertynyt kymmeniä tuhansia ruutuja.

Setusin kuvista löytyy runoutta, tunteita, taianomaisia hetkiä ja havaintoja: lohkeilevia betoniseiniä, kiehtovia rakenteita, ruostuneita kiertokytkimiä, kullanhohtoisia tiloja, heijastumia ja kirkasvärisiä graffiteja. Setus antaa kuviensa kautta jokapäiväiselle todellisuudelle uusia merkityksiä. Setus Studtin valokuvat ovat hänen minänsä näkyvä ilmaisu ja Planeetta Alsen on matka hänen itsensä läpi. Teoksillaan hän antaa menneelle tulevaisuuden.