Maija Hopeavuori

Kohtaamispiste
22.9. – 28.11.2010

Lapuan Taidemuseon syksyn 2010 nuori taiteilija on Maija Hopeavuori (s.1982). Lapuan Toijanniemestä kotoisin oleva kuvataiteilija asuu ja työskentelee tällä hetkellä Helsingissä.

Hopeavuoren tuotantoon kuuluu geometrisia maalauksia, kolmiulotteisia sermityyppisiä sommitelmia ja pienoisinstallaatioita. Hopeavuori maalaa akryylillä johon hän yhdistää puuväriä. Hopeavuorelle maalaamisen kiehtovin asia ovat muodot ja värit. Hänen teoksissaan on puhtaita kulmikkaita muotoja, joiden tekemiseen hän käyttää vain suoraa viivaa ja väriä. Kaaria ja ympyröitä ei teoksissa ole lainkaan, vaan ainoastaan illuusio niistä. Suora viiva symboloi Hopeavuorelle ryhdikkyyttä ja järjestystä. Ja viivan avulla hänen on mahdollista luoda loputtomasti uusia rakenteita.

Maalaaminen on Hopeavuorelle kuin meditointia, jossa hän saa kosketella värejä ja muotoja, luoda uusia kuvioita luottaen järjestykseen, sattumaan ja kaaokseen. Hopeavuori haluaa teoksillaan haastaa katsojan mielikuvituksen ja hän toivoo katsojien löytävän teosten monitulkintaisuuden ja nauttivan niiden väreistä ja logiikasta.

Taiteilija Maija Hopeavuoren Kohtaamispiste-näyttelyn teoksissa Lapuan Taidemuseossa on hienostuneita, tarkoin punnittuja geometrisiä muotoja ja maukasta vastakohtaisuutta. Teosten hienovireiset yksityiskohdat synnyttävät mielenkiintoisia kokonaisuuksia. Maalausten värit elävät omaa elämäänsä sopusoinnussa järjestelmällisyyden ja loogisuuden kanssa. Näyttely tarjoaa paljon kauniisti abstrahoitua sommittelua, joka avautuu katsojalle kun malttaa rauhoittua.

Kirsi-Maria Tuomisto