Riho Hütt & Teet Suur, Rakvere, Viro

Itsekseen kahdestaan
15.12.2010 - 6.3.2011

Itsekseen kahdestaan näyttely sisältää lasikaiverruksia, veistoksia, maalauksia ja valokuvia. Teet esiintyy muotojen luojana monumentaalimuotojen kautta, luoden teoksen sisällön ja materiaalin välille ristiriidan. Hänen vahvat mustavalkoiset valokuvat alkavat elää omaa elämäänsä katsojan mielessä. Niissä on filosofiaa, kosketusta ja ikuisuuden ulottuvuutta.

Riho liikkuu paremmin pienemmissä maailmoissa ja hänen lasitöidensä grafiikka luo näyttelytilaan satumaisen maailman. Hänen maalauksensa viittaavat aiheiltaan maalaustaiteen historiaan ja tarjoavat katsojalle runsaan värielämyksen.

Joka teoksella on oma tarinansa. Teoksissa kuvataan asioita, joita on vaikea sanoin kuvailla, mutta jotka ovat taiteen muodossa selkeämmin ilmaistavissa.