Liisa Malkamon retrospektiivinen juhlanäyttely

Kronos ja Kairos – muutoksen aika
23.3–29.5.2011

Kronos (kreikk.) – aika, joka kuluu, virtaa, jonka kulkua emme voi estää, vaikka tahtoisimmekin. Kairos (kreikk) – määräaika, aika tehdä jotain.

Maalatessaan keväällä 2010 teosta Tänä vuonna, toukokuu I, Liisa Malkamo koki välähdyksennomaisesti, mitä kaikki hänen taiteessaan on ollut ja miksi. Liisa oivalsi, miten hän on tämän matkan tehnyt. Kaikki lähtee varhaislapsuuden kokemuksista, joihin hän palaa yhä uudestaan ja uudestaan.

Tämän oivalluksen ympärille Liisa on rakentanut retrospektiivisen näyttelynsä Lapuan Taidemuseossa. Hän on halunnut ottaa mukaan joitain tärkeimpiä vuosien varrella käsittelemiään teemoja. Keskeisin teema on kuitenkin väri.

Esillä olevat teokset ovat 1980-luvulta tähän päivään. Viimeisin näyttelyssä oleva teos on valmistunut vähän ennen näyttelyn ripustusta. Näyttely on maalauspainotteinen. Mukaan on kuitenkin otettu myös joitain installaatioita sekä piirroksia ja grafiikkaa, jotka esitetään pot-pourrinomaisesti.