Horizonte

Soledad Chuaquin paperileikkauksia, maalauksia, piirroksia ja rautalankareliefejä
14.6. – 11.9.2011

Soledad Chuaqui (s. 1937) on chileläislähtöinen ja Chilen kuvataideakatemiasta valmistunut suomalainen kuvataiteilija. Suomeen hän pakeni sotilasdiktatuurin runnomasta Chilestä vuonna 1973. Taide on auttanut häntä sopeutumaan. Chuaqui tuli alkuun tunnetuksi paperileikkauksistaan, joissa hän kuvasi väkevin piirtein chileläistä kansaa. Itse Chuaqui muistelee, että paperi oli käytännössä ainoa materiaali, johon hänellä oli varaa. Jatkuvasti myös piirtävän ja maalavan Chuaquin materiaalina toimii nykyään myös rautalanka, josta hän työstää reliefimäisiä koskettavia hahmojaan. Hänen töissään yhdistyvät grafiikan herkkyys ja veistotaiteen voima sekä tilallisena myös varjojen maailma.