SWEET DREAMS!

Kuvanveistäjä Tiina Laasonen
21.3.- 27.5.2012

Tiina Laasonen (s.1968 Kauhava) asuu ja työskentelee Seinäjoella. Hän on valmistunut kuvanveistäjäksi Kankaanpään taidekoulusta ja tehnyt taidetta ammatikseen vuodesta 1993. Laasonen on Suomen kuvanveistäjäliiton varsinainen jäsen sekä Pohjalaisen Taiteilijaliiton, Seinäjoen taiteilijaseuran, Seinäjoen taidegraafikoiden ja Varikko ry:n jäsen. Parhaillaan hän toimii Pohjalaisen Taiteilijaliiton puheenjohtajana. Kuvanveistäjänä Tiina Laasonen on osa pohjalaisveistäjien pienehköä joukkoa.

Ammatissaan Tiina Laasonen on tarttunut töihin rohkeasti ja aktiivisesti, pelkäämättä työn määrää. Yli 130 näyttelyosallistumista, joista yksityisnäyttelyitä on lähes neljäkymmentä. Kotimaisten kuvataiteen yhteisprojektien lisäksi mukaan sopii huomattavan paljon, kaikkiaan 26, kansainvälisiä näyttelyosallistumisia ja projekteja. Samaan aikaan Laasonen on opettanut kuvataidetta, kuvanveistoa ja keramiikkaa.

Tiina Laasonen on työskennellyt Pohjanmaan taidetoimikunnan myöntämän kolmevuotisen apurahan turvin 2009-2011. Sweet Dreams! -näyttely esittelee hänen viime vuosien aikana syntyneitä veistoksiaan ja tilataideteoksiaan. Teosten aiheet, teemat ja sisällöt ovat usein lähtöisin arkisesta elämästä, joskus hyvinkin läheltä. Laasosen työn sisältö on punnittua, hän kokeilee monia vaihtoehtoja ja muotoja etsiessään uusia näkyväksi tekemisen tapoja ennen kuin oikea tekniikka ja materiaali löytyvät. Matka ajatuksesta ja työn ideasta lopulliseen teokseen on Laasosella mieluummin pitkä ja harkittu kuin lyhyt innostus.

Laasosen ilmaisu on liikkunut pronssisesta perusveistännästä materiaalikokeiluihin ja keramiikkaan, sitten puun ja muiden materiaalien yhdistelmiin. Viime vuosina yksistään eri puulajit - haapa, lämpökäsitelty haapa, päärynäpuu, tammi, tervaleppä ja vaahtera - ovat riittäneet, kun käsitteellisen ilmaisun ja installaatioiden merkitys on kasvanut.

Sweet Dreams! näyttelykokonaisuudessa puhuttelee Tiina Laasoselle tyypillinen harkittu ja viimeistelty pelkistys.