Ville Vuorenmaa

Rapistunut raparperipaperi

Ville Vuorenmaan (s. 1980) näyttelyssä on esillä maalauksia, piirustuksia, valokuvia ja seinämaalauksia.

Rapistunut raparperipaperi sisältää paljon uusia, tänä vuonna maalattuja akvarelleja sekä myös vanhempia kuvia, luonnoksia, sarjakuvaoriginaaleja, levynkansia ja julisteita. Ville Vuorenmaa on opiskellut taiteen tekemistä Limingan taidekoulussa, kuvataideopettajaksi Rovaniemellä Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnassa sekä kuvataiteilijaksi Taideakatemiassa Turussa.

Kuvataiteilija ja muusikko Ville Vuorenmaalle taiteen tekemisessä on kysymys paluusta leikkimiseen, samalla taide Vuorenmaan mielestä helpottaa elämistä tässä joskus aika kummallisessa maailmassa. Vuorenmaa teosten teemat risteilevät traagisen ja koomisen sekä arkisen ja mielikuvituksellisen välimaastossa ja hänen maalauksissaan on usein ristiriita rappeutumisen ja elämänhalun välillä. Ideoita Ville Vuorenmaa etsii niin arkipäivän tapahtumista, musiikista, teollisuusalueiden takapihoilta kuin vanhoista kauhuelokuvistakin. Kiinnostavia kohteita hänelle ovat myös kaikki kummalliset näkymät ja vanhat, hylätyt, rapistumaan jätetyt paikat. Taiteilija Vuorenmaalle maailma on pullollaan kaikkea kiinnostavaa, joka pitää vain huomata.

Lapuan Taidemuseo, Kulttuurikeskus Vanha Paukku, Vanhan Paukun tie 1, 62100 Lapua, p. 044 4384 520, lapuantaidemuseo@lapua.fi.