Lapuan Taidemuseossa on esillä Benjam Pöntisen valokuvanäyttely, joka rakentuu Pöntisen uran keskeisten teemojen ympärille: lakeus, luonto ja Etelä-Pohjanmaa.

Benjam Pöntinen (s. 1953, Lapualla) on ollut ammattiluonnonkuvaaja vuodesta 1989 lähtien, ensimmäisen kirjansa Hetkiä Alajoella ilmestymisen jälkeen. Nyt kirjajulkaisuja on ilmestynyt 25 teosta. Valokuvateosten sisältö painottuu luontoaiheisiin ja pohjalaiseen lakeusmaisemaan. Mukaan mahtuu myös kolme kirjaa kirkoista ja uusimpana aiheena ovat lähinnä lapsille suunnatut kuvitetut lorukirjat ötököistä ja nisäkkäistä.

Benjam Pöntisen näyttävää uraa ovat siivittäneet lukuisat apurahat ja tunnustukset mm. Finnfoto-palkinto, Pohjanmaan taidepalkinto, Suomen Luonnonkuvaajien ympäristöpalkinto sekä Pohjanmaan vesiensuojelupalkinto.

Benjam Pöntisen kuvat ovat tehneet liito-oravasta valtakunnantason julkkiksen, avanneet lepakon elämän saloja ja lukuisat näyttelynsä sekä kirjansa ovat tutustuttaneet eteläpohjalaiset omaan luontoonsa. Lapuan Taidemuseon näyttely johdattelee katsojan avaran lakeusmaiseman ja metsän sylin kautta veden äärelle. Kuvat luonnon vaihtelevista ja mielenkiintoisista yksityiskohdista ihastuttavat, mutta tekevät katsojan samalla mietteliääksi. Huoli pohjalaisen maiseman katoamisesta sekä luonnon arvostaminen ja kunnioitus välittyy näyttelystä monin tavoin.