TULEVAT NÄYTTELYT

METSISTÄ JA PUISTA
Antti Hintsa ja Jaana Maijala & Ville Linna

19.9.2020 – 23.1.2021

Kuva Jaana Maijala

Kuva Antti Hintsa

METSISTÄ JA PUISTA – näyttelyssä on taiteilija Antti Hintsan valokuvia sarjasta ”Kotini on metsä” ja taiteilijapari Jaana Maijalan & Ville Linnan valokuvia ja äänityksiä sarjasta ”Prometheuksen kanto”. Näyttely esittelee valokuvin, tarinoin ja äänittein ihmisten moniäänisen metsäsuhteen sekä historiallisesti merkittäviä ja uhanalaisia puita. Näyttely nostaa samalla esiin ympäristömme nykytilan.


Kuva Martti Kapanen

Marja Kolu, Mustasaari
Kaikki katoaa valkoiseen
 6.2. – 29.5.2021

Kuva Martti Kapanen

Kaikki katoaa valkoiseen” on tilallinen teos, joka koostuu käytöstä poistetuista esineistä, kalusteista ja vaatteista. Tilateoksen tavarat kuvataiteilija Marja Kolu on kerännyt kirpputoreilta, kierrätyksestä ja ystäviltään. Kolu ei ole kerännyt esineitä nostalgian tai esineiden patinan vuoksi, vaan esineet ovat löytyessään jo muodostuneet osaksi taidekokonaisuutta. Kolun vanhimmat tilateokset, esinekoosteet ovat vuodelta 1988.

Kaikki katoaa valkoiseen” on kolmiulotteinen, valkoiseksi maalattu maalaus – esineet ja asusteet ovat tunnistettavia, niiden pintarakenne ja värisävy kuultaa läpi. Taiteilija on halunnut teoksellaan kokea kaikkivoipaisesti, miltä tuntuu konkreettisesti maalata pois esineiden, kalusteiden ja vaatteiden välityksellä muistoja, historiaa, muistojen taakkaa ja luoda uutta, uusi tila ja jatkaa puhtaalta valkoiselta pinnalta.

Marja Kolu on syntynyt Pohjois-Suomessa ja hänen lapsuuden maisema oli 7 kk vuodesta valkoista, kaunista lumimaisemaa. Taiteilija kokee lumen omakseen ja nauttii valkoisella umpihangella hiihtämisestä – suksien kuvion piirtymisen valkeaan lumeen ainutkertaisena.

Tilateoksella taiteilija haluaa välittää elämyksen, jonka voi kokea lumipyryssä tai aavikolla – lumi ja tuuli – hiekka ja tuuli muuttavat alati maisemaa – niin tekee Marja Kolukin. Hänen teoksensa pyrkivät vaikuttamaan katsojaan, antaen tehdä löytöjä vaeltaessa tilateoksessa ”Kaikki katoaa valkoiseen”. Teos on olut aiemmin esillä Jyväskylän Galleria Beckerissä ja Rantakasarmin galleriassa Suomenlinnassa – teos muuntautuu aina tilan mukaan.


ETUSIVULLE NÄYTTELYT ESILLÄ NYT MENNEET