Lauantainuotio 3.10.2020

Tunnelmallinen Lauantainuotio kokoaa kaikenikäiset metsän ystävät nuotion ympärille nauttimaan lauantaisesta iltapäivästä. Päivän aikana on tarjolla monenlaista mukavaa, kuten pieniä kisailuja, visailuja, moottorisahaveistosnäytös sekä elävää musiikkia. Tapahtuma on luotu Lapuan Taidemuseossa esillä olevan Antti Hintsan ja Jaana Maijalan & Ville Linnan “Metsistä ja Puista” -näyttelyn oheen. Näyttely on avoinna tapahtuman aikana.

Lauantainuotiolla veistämistaitojaan esittelee seinäjokinen moottorisahaveistäjä Vesa Yliaho, ja hänen taideteoksiaan on mahdollisuus ostaa paikan päältä. Tapahtuman aikana voi kisailla aikaa vastaan klapien kasauskilpailussa, jossa kolme korkeimman pinon kasaajaa voittavat palkinnon. Pienemmälle väelle on luvassa alueella tapahtuvaa suunnistusta sekä koko perheelle visailuja metsään liittyen.

Kukahan istui sontakuorman päällä ja kuka oli ohjaksissa? Mestarikansanlaulajan arvonimen Kaustisella 2017 saanut Jussi Asu päättää musiikillaan tapahtuman lämpimien nuotioiden äärelle. Hänen tunnetuin kappaleensa “kirjeen sulle kirjootan” voitti ylivoimaisesti Ilmajoella vuonna 1980 ensi kertaa järjestetyn YLE TV2 –kanavan laulelmakilpailun.

Lauantainuotio klo 13-15 Kulttuurikeskus Vanhan Paukun alueella. Omien makkaroiden paistamiseen on mahdollisuus ja pidämme nuotiot lämpiminä koko tapahtuman ajan. Kirjasto, Taidemuseo, Museokauppa Paukun Taika, Lapuan Kankurit ja Cafe Patruuna ovat avoinna tapahtuman ajan.
Ravintola Iso Prässissä noutopöytälounas klo 12-15.

Tapahtumaan on vapaa pääsy. Tulethan terveenä.

Aikataulu:
13:00 Moottorisahaveistosnäytös
13:30 Taiteilijat kertovat teoksistaan taidemuseolla
14:30 Trubaduuri Jussi Asu