SUSANNE LUND PANGRAZIO

PINTAAN NOUSSEET – SURFACING

23.9.2019 – 25.1.2020

Mitä syntyy, kun tuodaan yhteen kulttuurihistoriallisen museon kokoelmat, ruotsalainen residenssitaiteilija ja Lapuan Taidemuseo?

Vanhoja valokuvia työskentelyssään hyödyntävä Susanne Lund Pangrazio (s. 1983) työskenteli Kulttuurikeskus Vanhan Paukun taiteilijaresidenssissä elokuussa 2018. Lund Pangrazio tutustui Pyhälahden valokuvaamomuseon negatiivikokoelmaan ja yhteistyössä Lapuan kaupungin museoiden intendentin Sakari Hanhimäen kanssa syntyi idea Pintaan nousseet / Surfacing -näyttelystä.

Lapuan Taidemuseon näyttely yhdistää sekä Lund Pangrazion töitä että Pyhälahden valokuvia, jotka olivat toimineet innoittajana näyttelyn maalauksissa. Näyttelyn teoksissa ruotsalainen taiteilija tulkitsee ja tarkastelee Pyhälahden kuvissa näkyvää vuosisadan alun lapualaista historiaa ja kulttuuriperintöä. 

– Olen ulkopuolisena kurkistanut sisään pieneen osaan alueen historiaa nähdäkseni siitä silmäyksiä ja näiden silmäysten annoin nousta pintaan uudelleentyöstettyinä muistoina. Uskon, että aiemmat kokemukset antavat meille mahdollisuuden nähdä tulevaisuus uudella tavalla ja antavat meille tilaa tulkita nykypäivän tilanteita ja haasteita uudelleen.

ETUSIVULLE NÄYTTELYT ESILLÄ NYT MENNEET