VILLE VUORENMAA

AIKA JOKA MINULLE ON ANNETTU

11.2.2020 – 5.9.2020

Ne aiheet, joista lopulta päädyn tekemään maalausta, ovat aina sellaisia, jotka mielestäni jotenkin saattaisivat toimia visuaalisessa muodossa ja jotka intuitiivisesti tuntuvat kiinnostavilta, tärkeiltä ja itselleni antoisilta ja jollain tavalla todelta. Jotkut maalausteni kuva-aiheet tulevat suoraan omasta elämästäni ja kokemuksistani. Toiset ovat enemmän mielikuvituksen tuotetta, mutta monesti niissäkin on pohjalla joku henkilökohtainen tunne tai ajatus.”  

Huomaan että lapsena ruutupaperille piirtelemäni rock-musiikkiaiheet tai sarjakuvahahmot palaavat välillä nykyäänkin maalauksiini, hiukan muuttuneina tosin. Ehkä lapsuudesta tuttujen aiheiden uudelleen kuvaaminen on osittain yritystä saada kosketus lapsuuteen, ymmärtää sitä. Niissä on kyse leikistä, kuvittelusta. Kuvataiteessa aikuisella on lupa leikkiä. Ja leikissä on kyse todellisuuden, oman itsensä sekä ympäröivän maailman, käsittelemisestä, niiden ymmärtämiseen tähtäävästä toiminnasta sekä omien maailmojen luomisesta. Tässä kohtaa leikki ja kuvataiteen tekeminen voivat näyttäytyä hyvin samanlaisilta.”

Ville Vuorenmaa

Aika joka minulle on annettu” -näyttely esittelee kuvataiteilija ja muusikko Ville Vuorenmaan intensiivisiä akvarellimaalauksia. Teosten sisällöt vaihtelevat fiktiivisistä aiheista tositapahtumiin ja teoksissa vilahtavat silloin tällöin myös taiteilijan lapualaisjuuret. Kuva-aiheita täydentävät eri puolille maalausta leviävät tekstipinnat, jotka selventävät teosten monitasoisia sisältöjä.

Lapualla vuonna 1980 syntynyt Ville Vuorenmaa on saanut monipuolisen kuvataideopin Limingan kuvataidekoulussa, Rovaniemellä Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnassa ja Taideakatemiassa Turussa. Vuorenmaa valittiin vuonna 2015 ensimmäiseksi Vuoden nuoreksi eteläpohjalaiseksi taiteilijaksi. Alfred Kordelinin säätiön työskentelyapuraha vuodelle 2019 ja uusi työhuone Helsingissä entisessä Lapinlahden sairaalassa mahdollistivat hänelle täysipäiväisenä taiteilijana työskentelyn ja näyttelyihin valmistautumisen.

OLEMME MUUTTANEET VILLE VUORENMAAN NÄYTTELYN VIRTUAALISEEN MUOTOON VALLITSEVAN TILANTEEN JOHDOSTA. VOIT TUTUSTUA NÄYTTELYYN ALLA OLEVASTA “VIRTUAALINÄYTTELY” PALKISTA.

HUOM. VIRTUAALINÄYTTELY ON PÄÄTTYNYT!

NÄYTTELY JATKUU TAIDEMUSEOSSA 5.9.2020 SAAKKA.

ETUSIVULLE NÄYTTELYT TULEVAT NÄYTTELYT MENNEET VIRTUAALINÄYTTELY